17.06.2024
Телеканал NTD

Виснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знання

Виснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знання

На тлі феномену Ель-Ніньйо, що почався в березні, спека на Філіппінах б'є рекорди. У деяких регіонах..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

На тлі феномену Ель-Ніньйо, що почався в березні, спека на Філіппінах б’є рекорди. У деяких регіонах країни температура повітря за відчуттям сягає 50 градусів Цельсія.

Через це тисячі шкіл тимчасово скасували уроки, і понад три з половиною мільйони учнів мають вимушені канікули.

Згідно з міжнародним дослідженням, рівень знань у дітей на Філіппінах — один із найнижчих у світі. Особливо з таких предметів, як математика, природознавство та читання. Частково це пояснюють роками дистанційного навчання під час пандемії.

Школяру Кірту вже 23 роки. Але він досі навчається в старшій школі, бо пропустив кілька років через карантин. Каже, що спека нестерпна.

[Кірт Махусай, школяр]:

«Тут, на Філіппінах, зараз дуже спекотно. Проміння обпікає шкіру. Це не схоже на звичайну (літню) спеку, яку можна витерпіти. Тепер я ледве можу довго бути під сонцем».

Цього року так спекотно в усій Південній та Південно-Східній Азії.

Це позначається на дітях, які особливо вразливі до перегріву, який спричинює запаморочення, блювання та знепритомнення.

Непросто працювати й учителям.

[Медіа Сантос, учителька]:

«У моєму віці, коли дуже спекотно, підскакує кров’яний тиск. Я мушу щодня приймати ліки, щоб його нормалізувати. Це незручно. Через велику спеку вся спина мокра й іноді дуже паморочиться голова».

Державне метеорологічне агентство прогнозує, що найближчими днями температура в районі столиці Маніли може досягти майже 38 градусів Цельсія. Водночас індекс спеки, який визначає, як вона відчувається, буде на рівні 45 градусів.

Це вважають небезпечним, бо така спека може стати причиною теплового удару.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняМарокко: лазні закриті, води немаєНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активності

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: