13.10.2024
Телеканал NTD

Дим від лісових пожеж у Канаді перетнув Атлантику й досяг Іспанії

Дим від лісових пожеж у Канаді перетнув Атлантику й досяг Іспанії

Дим від лісових пожеж у Канаді перетнув Атлантику й досяг Європи. У небі над іспанською провінцією..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Дим від лісових пожеж у Канаді перетнув Атлантику й досяг Європи. У небі над іспанською провінцією Понтеведра ледве проглядає сонце. Однак дим іде високо над землею і поки що не впливає на якість повітря внизу.

Канада переживає найгірший сезон лісових пожеж за всю історію спостережень. Горить схід та захід країни. Від вогню вже постраждали 76 тисяч квадратних кілометрів землі. Це більше, ніж загалом згоріло в 2016, 19-му, 20-му та 22-му роках. До атмосфери вже потрапило 160 мільйонів тонн вуглецю.

Дим від пожеж огорнув кілька великих міст у Північній Америці, зокрема Торонто в Канаді, а також Нью-Йорк та Чикаго у США. Цього тижня у вівторок якість повітря в Чикаго була найгіршою у світі. Така ж ситуація зберігається на більшій частині Середнього Заходу Сполучених Штатів.

Сезон лісових пожеж у Канаді зазвичай досягає піку наприкінці липня чи в серпні. Цього року він почався безпрецедентно рано. Причина – в теплій та посушливій погоді. За прогнозами, вона збережеться до кінця літа. Влада каже, що в серпні лісові пожежі можуть охопити більшу частину Канади.

Водночас південь США страждає від аномальної спеки та забрудненого повітря одночасно. Важкі погодні умови торкнулися понад 60 мільйонів американців у центральній Аризоні, Техасі та частково у Флориді. Екстремально високі температури протримаються щонайменше до 4 липня.

У Г’юстоні зараз 36 градусів у тіні. Найважче переживати спеку бездомним. Співробітники благодійних організацій почали роздавати більше холодної води.

[Рей Вокер, співробітник благодійної організації]:
«Тут, на вулиці, може бути дуже важко. Щороку хтось помирає від спеки».

[безпритульна]:
«Спека просто нестерпна. Зазвичай рано вранці під деревами досить прохолодно, але з третьої години дня й до світанку стоїть задуха».

У Техасі аномальна спека вже забрала життя 14-річного підлітка. Він помер, коли прогулювався парком Біг-Бенд. Того дня температура досягла 48 градусів за Цельсієм.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дим від лісових пожеж у Канаді перетнув Атлантику й досяг ІспаніїУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшість

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: