13.02.2024
Телеканал NTD

Перша за літо екстремальна спека прийшла до Іспанії

Перша за літо екстремальна спека прийшла до Іспанії

Іспанці п'ють воду літрами й рятуються в тіні від жари. У країну прийшла перша цього літа..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Іспанці п’ють воду літрами й рятуються в тіні від жари. У країну прийшла перша цього літа хвиля екстремальної спеки. Стовпчики термометрів піднімаються до 40 градусів.

У центрі Мадрида робітники розбирають вуличну концертну сцену. Доводиться часто робити перерву та охолоджуватися біля вентиляторів зі зволожувачем повітря.

[Крістіна Самбрано, голова компанії Ferro]:
«Ми купили вентилятори, що розбризкують воду, купили дуже багато питної води, а також лід, який, до речі, зараз майже не знайти. Ми просимо працівників користуватися захисним кремом, більше пити та періодично йти в тінь, щоб не дістати сонячного удару».

Місцеві жителі й туристи знаходять порятунок у тіні дерев. Багато хто йде до знаменитого парку Буен-Ретіро в центрі столиці.

[житель Мадрида]:

«Що ж, це треба просто пережити. Не проблема. Коли дуже жарко, я залишаюся вдома. Коли погода краща, йду до Ретіро чи сусіднього парку».

[туристка з Колумбії]:
«Ми приїхали днів три тому, і спека тут досить сильна. Важливо, щоб із собою завжди була пляшка води, і треба зволожувати шкіру, але це якщо на вулиці дуже жарко».

Іспанські синоптики обіцяють, що сильна спека протримається кілька днів.

Цього року Іспанія пережила найспекотнішу та найпосушливішу весну за останні 60 років. Водосховища в країні заповнені менш ніж наполовину. Водночас упродовж останнього десятиліття запасів води було на 20 відсотків більше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перша за літо екстремальна спека прийшла до ІспаніїЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Незвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: