13.05.2024
Телеканал NTD

Макрон назвав розстріл підлітка поліцією непростимим

Макрон назвав розстріл підлітка поліцією непростимим

Незрозумілим та непростимим назвав Емманюель Макрон убивство 17-річного водія в Нантері – передмісті Парижа. Поліція зупинила..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Незрозумілим та непростимим назвав Емманюель Макрон убивство 17-річного водія в Нантері – передмісті Парижа. Поліція зупинила підлітка через порушення правил дорожнього руху. Той, попри наказ, вирішив їхати далі. Поліціянт вистрілив, унаслідок чого хлопець помер.

Відомо, що підлітка звали Наель. Імовірно, він із алжирської родини. Після його загибелі в Нантері та інших містах спалахнули заворушення й сутички з поліцією. Першої ж ночі радикально налаштовані люди спалили 40 автомобілів, мікроавтобусів та інших транспортних засобів. Вони також трощили зупинки. Понад 20 поліціянтів постраждало. Затримано понад 30 порушників порядку.

Сутички з поліцією тривали й другої ночі. Правоохоронців закидають феєрверками. Знову палають машини. Крім Нантера, заворушення охопили Тулузу, Лілль, Ам’єн, Діжон та департамент Ессон.

Убивство підлітка обурило багатьох людей. Найбільший гнів викликало те, що поліціянти, які брали участь в інциденті, збрехали. Вони заявили, що водій загрожував їх задавити. Але потім у соцмережах з’явилося відео, де видно, як поліціянт стріляє, а машина проїжджає кілька метрів та врізається у стовп.

Нині правоохоронець, який стріляв, перебуває під вартою. Його можуть звинуватити в ненавмисному вбивстві. Слідчі з’ясують, чи перевищив підозрюваний службові повноваження.

[Амаду Дагноко, житель Нантера]:
«Це трагедія, адже йдеться про людське життя. Я співчуваю цій сім’ї».

[Фатіма, жителька Нантера]:
«Думаю, обидві сторони припустилися помилок, і відповідальність несе держава. Влада має щось робити, бо ситуація виходить з-під контролю. Але, думаю, заворушення нічого не змінять».

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен закликає суспільство до спокою. Він повідомив, що Париж та передмістя патрулюватимуть тисячі поліціянтів для підтримання порядку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Макрон назвав розстріл підлітка поліцією непростимимЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Велика Британія наклала санкції на китайських хакерівВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуЗнов маски: у Мілані нічим дихати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: