13.05.2024
Телеканал NTD

Жителі Бразилії масово захопилися ходінням на ходулях

Жителі Бразилії масово захопилися ходінням на ходулях

Жителі Ріо-де-Жанейро пристібають ходулі, щоби взяти участь у майстер-класі. Але щоб стати прямо, потрібна допомога. Ходити..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Жителі Ріо-де-Жанейро пристібають ходулі, щоби взяти участь у майстер-класі. Але щоб стати прямо, потрібна допомога. Ходити на ходулях навчаються люди різного віку.

Заняття проходять у парку «Фламенго». Збирається до 50 осіб. Урок проводить Ракель Поті. Вона об’їздила весь світ і навчила понад 1500 людей.

[Ракель Поті, викладач ходіння на ходулях]:
«Коли я приїхала до Ріо, тут був лише один майстер із виготовлення ходулів. Нині їх сім. Багато хто каже, що почав робити ходулі через попит, який створила наша майстерня. Раніше нові ходулісти в місті шукали ходулі та не могли їх знайти».

Приходять навчатися й діти. Вони готуються до фестивалів, які відбуваються в липні та серпні.

[Аліса Роману, маленька учениця]:
«Спочатку здається, що це важко. Але коли починаєш ходити, то розумієш, що це просто».

Дитячий майстер-клас проводить шкільна вчителька Кла Кла Пачеко. Вона вчилася в Ракель. До програми навчання жінка включає ігри на ходулях. Наприклад, перегони із лимоном на ложці.

[Кла Кла Пачеко, викладач майстер-класу для дітей]:
«У 2019 році я створила проєкт „Ходулі для дітей”. Я розглядаю ходулі як стародавню іграшку, яку треба передавати з покоління в покоління».

Поті репетирує з ходулістами у костюмах. Зазвичай вони брали участь лише у карнавальній ході. Але останні два роки – і в зимових фестивалях.

У Ріо-де-Жанейро після всіх тренувань провели перший в історії парад ходулістів. Вулицями міста пройшло приблизно 40 учасників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Бразилії масово захопилися ходінням на ходуляхЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горили

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: