29.10.2024
Телеканал NTD

Ізраїль убив трьох синів лідера ХАМАСу

Ізраїль убив трьох синів лідера ХАМАСу

Трьох синів лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії було вбито в результаті ізраїльського авіаудару. Про це повідомило й..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Трьох синів лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії було вбито в результаті ізраїльського авіаудару. Про це повідомило й угруповання, і родина Ханії.

Ізраїль підтвердив факт удару, зазначивши, що сини Хазем, Амір та Мохаммед належали до збройного крила ХАМАСу. У мить загибелі вони їхали автомобілем у районі табору «Аль-Шаті» в Секторі Гази.

За даними ХАМАСу, від удару загинули й онуки Ханії — три дівчинки та хлопчик.

Щодо онуків ізраїльські військовики сказали, що «наразі жодної інформації про це немає».

Ханія зараз живе в Катарі. Будинок його сім’ї було зруйновано внаслідок ізраїльського авіаудару ще в листопаді.

Водночас його вважають доларовим мільярдером, який збив статки на гуманітарній допомозі, що надходить палестинцям. Також він багатів на двадцятивідсотковому податку, який стягують з усіх товарів, які завозять до анклаву з Єгипту.

Цього тижня ХАМАС заявив, що вивчив пропозицію Ізраїлю про припинення вогню, і що та не відповідає жодній з вимог палестинців.

Наступ Ізраїлю в Секторі Гази триває вже сьомий місяць поспіль. Він спустошив анклав. Сотні тисяч його мешканців утекли на південь і живуть біля кордону з Єгиптом.

ХАМАС вимагає, щоб Ізраїль вивів свої війська, припинив усі воєнні дії та дозволив переміщеним палестинцям повернутися додому.

Мета Ізраїлю — повністю знищити угруповання ХАМАС, яке 7 жовтня під час нападу вбило коло 1200 та взяло в заручники приблизно 250 ізраїльтян.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: