27.03.2024
Телеканал NTD

У Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метро

У Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метро

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відкрив першу в країні підводну лінію метрополітену. Вона проходить під річкою Хуглі..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді відкрив першу в країні підводну лінію метрополітену. Вона проходить під річкою Хуглі та сполучає два міста — Калькутту й Хауру.

Довжина гілки — майже 17 кілометрів. На ній розташовані шість станцій, три з них — підземні. Під річищем на глибині 32 метри проходять два тунелі, завдовжки 520 метрів кожен. Тут горить синє підсвічення.

У тунелі потяг може розганятися до 80 кілометрів за годину. Підводну частину маршруту долає за 45 секунд. Водночас пором перетинає річку за 20 хвилин, а автомобільним мостом, якщо є затори, дорога забирає кілька годин.

У разі екстреної ситуації в тунелях спалахує червоне світло. Усередині є переходи, що ведуть до вентиляційних шахт. Ними можна евакуюватися.

Будувати нову лінію метро почали у 2009 році. На неї пішло щонайменше 1,8 мільярда доларів.

Калькуттський метрополітен відкрився в 1984 році й став першим в Індії.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Ізраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівІзраїль завдав ударів по об’єктах в Ірані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: