27.06.2024
Телеканал NTD

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в середу..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в середу правоохоронці зайшли до Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі. Там теж демонтували намети та барикади студентів-протестувальників.

Причиною стали запеклі сутички між пропалестинськими та проізраїльськими демонстрантами. Хто почав, не відомо. Але адміністрація вишу оголосила протести в кампусі незаконними та викликала поліцію. Вона також описала сутички як «жахливі акти насильства».

Демонстранти протилежних таборів обливали противників невідомими речовинами, зчинилися бійки. Лад відновили поліціянти.

Ректор університету заявила, що в кампусі протестували й ті, хто з ним не пов’язаний.

Водночас у Нью-Йорку комунальники прибирають коло будівлі Гамільтон-хол, що в Колумбійському університеті. Недавно поліція вигнала звідти пропалестинських активістів.

Мер Нью-Йорка заявив, що під час зачищення будівлі та кампусу загалом арештували близько 300 осіб. Він також звинуватив у протестах зовнішніх агітаторів.

Також поліцію викликали, щоб придушити протести в Університеті Тулейн, що в Новому Орлеані, Університеті Аризони, Міському коледжі Нью-Йорка та в деяких інших вишах.

Напад бойовиків ХАМАСу на південь Ізраїлю 7 жовтня й подальший ізраїльський наступ на палестинський анклав спричинили найбільший сплеск студентської активності в США з часів антирасистських протестів 2020 року. Студенти протестують у десятках вишів у всій країні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівІлон Маск переносить штаб-квартири X та SpaceX з Каліфорнії до ТехасуПісля повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хворобиКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунНімеччина: «Нам потрібне політичне рішення, а не символічне визнання Палестини»Сутички в Парижі після другого туру виборів, на якому перемагають ліві силиСильний шторм налетів на Техас: четверо загиблихПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарніші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: