06.06.2024
Телеканал NTD

ОПЕК прогнозує зростання світового попиту на нафту

ОПЕК прогнозує зростання світового попиту на нафту

Світовий попит на енергоносії збільшиться на 23% до 2045 року. Про це заявив генеральний секретар ОПЕК..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Світовий попит на енергоносії збільшиться на 23% до 2045 року. Про це заявив генеральний секретар ОПЕК Хайсам аль-Гайс на конференції в Малайзії.

[Хайсам аль-Гайс, генсекретар ОПЕК]:
«Світовий попит на нафту зросте до 110 мільйонів барелів на добу до 2045 року. І на той час вона, як і раніше, становитиме 29% світового енергобалансу. Треба розширювати зону видобування, бо зростання світової економіки збільшиться вдвічі, а населення Землі до 2045 року сягне 9,5 мільярдів людей».

Торік світовий попит на енергоносії зріс на 1%. Водночас рекордний розвиток галузі альтернативної енергетики ніяк не вплинув на викопне паливо.

Голова ОПЕК зазначає, що газ та нафта все одно залишаться життєво важливими джерелами енергії.

[Хайсам аль-Гайс, генсекретар ОПЕК]:

«Відновлювані джерела енергії відіграватимуть усе більшу роль. І, попри можливу критику, країни-члени ОПЕК вже вкладають великі кошти в цю галузь. Атомна та гідроенергетика, газ, водень та біопаливо будуть застосовуватися все більше, але нафта залишиться невід’ємною частиною галузі».

Торік енергетичний ринок пережив потрясіння, що спричинило рекордне зростання цін на газ і вугілля в Європі та Азії.

На думку голови ОПЕК, недостатнє фінансування нафтогазової індустрії може поставити під загрозу життєздатність наявних енергетичних систем, що призведе до енергетичного колапсу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: