27.12.2024
Телеканал NTD

Дострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшість

Дострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшість

На дострокових виборах у Португалії перемогу здобув консервативний правоцентристський Демократичний альянс на чолі з Луїшем Монтенегру...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

На дострокових виборах у Португалії перемогу здобув консервативний правоцентристський Демократичний альянс на чолі з Луїшем Монтенегру. Водночас Соціалістична партія Педру Нуну Сантуша, яка була у владі з 2015 року, утратила абсолютну більшість.

За підрахунками, Демократичний альянс набрав 29,49 % голосів виборців. Соціалістична партія має 28,66 %.

Третє місце посіла права популістська партія «Досить». Її очолює колишній спортивний коментатор Андре Вентура. На попередніх виборах вона набрала 7 % голосів, а на цих — 18 %. Але дві найбільші партії раніше заявляли, що коаліції з нею не створюватимуть.

Луїш Монтенегру, виступаючи перед прихильниками, висловив надію, що соціалісти та партія «Досить» не сформують коаліції проти нього.

[Луїш Монтенегру, голова Демократичного альянсу]:

«Щоб забезпечити в країні стабільність і верховенство закону, ми маємо апелювати до почуття відповідальності кожного, хто займе місце в парламенті, представляючи португальський народ».

Як очікують експерти, сформувати коаліційний уряд у країні буде непросто. Це може призвести до нових дострокових виборів.

Цьогорічні вибори президент призначив торік після відставки прем’єр-міністра країни Антоніу Кошти. Той залишив посаду на тлі корупційного скандалу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»В Індонезії через повені та зсуви гинуть людиПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: