03.02.2024
Телеканал NTD

Промислове виробництво в Китаї після пандемії іде на спад

Промислове виробництво в Китаї після пандемії іде на спад

Темпи промислового виробництва в Китаї сповільнюються. Експерти пояснюють це слабким попитом на внутрішньому ринку. Тепер виробники..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Темпи промислового виробництва в Китаї сповільнюються. Експерти пояснюють це слабким попитом на внутрішньому ринку. Тепер виробники перелаштовуються на інші країни, такі як Корея, Таїланд та М’янма.

[Чжоу Шенмін, заступник директора автомобільного заводу]:

«Торік ми майже не зустрічалися з іноземними клієнтами. А з початку цього року вже було кілька груп із-за кордону».

Утім, повернути допандемічну кількість замовлень наразі не виходить. Так, у квітні продажі були дуже малими.

[Юй Сюнлі, заступник директора автомобільного заводу]:

«Ми досі в процесі відновлення. Зростання досить повільне».

У травні виробництво в Китаї сповільнилося ще більше через спад споживчого та експортного попиту.

[Цзін’ї Пан, економічний аналітик]:

«Ми бачимо, що через відсутність попиту падають ціни».

Китайські виробники постраждали від падіння світового попиту, яке сталося, коли центробанки США, Європи та Азії підвищили відсоткові ставки, щоб знизити інфляцію.

Водночас споживання в Китаї в першому кварталі значно зростало. Це було зумовлене швидким відходом від антиковідної політики.

Потім стався різкий спад, бо в людей бракує грошей.

[Єва Лін, жителька Китаю]:

«Звісно, мої прибутки дуже постраждали. Але, на щастя, моя компанія все ще працює. Я просто зачекаю і подивлюся, як зміниться загальна ситуація».

Опитування показують, що у квітні кожен п’ятий молодий працівник у містах Китаю не мав роботи. І наразі ніщо не вказує на те, що влада почне стимулювати прискорення зростання економіки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Промислове виробництво в Китаї після пандемії іде на спадКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїГонконг посилив закон про нацбезпекуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: