27.11.2024
Телеканал NTD

Американський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Американський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Законодавці американського штату Аризона просувають законопроєкт, який має протидіяти примусовому вирізанню органів у Китаї. За даними..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Законодавці американського штату Аризона просувають законопроєкт, який має протидіяти примусовому вирізанню органів у Китаї. За даними правозахисників, органи вирізають без згоди жертви й часто, коли вона ще жива, а потім продають для пересадження, зокрема американцям.

2018 року міжнародний трибунал у Лондоні виніс рішення за аналогічними звинуваченнями.

[сер Джеффрі Найс, голова Міжнародного трибуналу щодо Китаю]:

«Не викликає сумнівів, що насильницьке вирізання органів відбувалося в значних масштабах. І що цим управляла влада чи схвалені нею організації та приватні особи».

Якщо законопроєкт в Аризоні ухвалять, то він обмежить фінансову підтримку жителям штату, які їдуть для пересадження органів до низки країн, зокрема до Китаю.

Мета документа — не допустити, щоб американці несвідомо брали участь у цих злочинах.

Як порівняти з іншими країнами, у Китаї час очікування донорського органа часто дуже короткий.

Так, у 2022 році пошук серця пацієнту в місті Ухань тривав чотири дні, а у 2020-му був випадок, коли лікарі дали китаянці чотири серця на вибір лише за десять днів. 2005 року після телефонного дзвінка китайського високопосадовця до лікарні йому дали дві печінки на вибір протягом доби.

У США та інших країнах серця зазвичай чекають коло року. Зараз понад 100 000 американців перебувають у Національному списку очікування трансплантації.

У Китаї тривалий час не було системи добровільного донорства органів. Водночас на початку 2000-х років він став головним напрямком трансплантаційного туризму.

Інші країни вже багато років запитують Пекін, звідки беруться органи.

Є свідчення, що їх вирізають у численних в’язнів сумління.

[Кріс Сміт, конгресмен]:

«Групи, у яких масово вирізають органи, це уйгури, які потерпають від геноциду, а також прихильники Фалуньгун. Вони мирно практикують медитацію та вправи, тому мають винятково міцне здоров’я, що робить їхні органи дуже привабливими».

Уйгури — мусульманська етнічна меншина, яка живе в китайському регіоні Сіньцзян.

А Фалуньгун, також відомий як Фалунь Дафа, це мирна медитативна практика вдосконалення. Зараз вона поширена в усьому світі. Раніше нею масово займалися і в Китаї. Комуністична влада КНР почала переслідувати прихильників Фалуньгун у 1999 році, коли їх стало близько ста мільйонів. Як повідомляють, довільні арешти за духовні переконання й досі відбуваються в усій країні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Американський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніНирки — у центрі нової кризи в НепаліПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: