02.06.2024
Телеканал NTD

Дощі пошкодили частину врожаю пшениці в Китаї

Дощі пошкодили частину врожаю пшениці в Китаї

Дивлячись на свою промоклу землю, цей китайський фермер каже, що цього року збирати врожай пшениці просто..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Дивлячись на свою промоклу землю, цей китайський фермер каже, що цього року збирати врожай пшениці просто немає сенсу. Зерно пропало.

Це одне з багатьох фермерських господарств центральної провінції Хенань, які постраждали від кількатижневих злив.

[фермер]:

«Погода позбавила нас гарного врожаю. Фермери цього року багато працювали, й усі посіви пшениці зійшли. Усі тепер хвилюються».

Хенань вирощує третину необхідного для Китаю обсягу пшениці.

Цього сезону дощі пішли незвичайно рано. Через це пшениця зійшла раніше. А це позначиться на якості борошна. Воно буде непридатним для людей.

Водночас дощі також затримують збирання врожаю. Зібрано лише три чверті звичайного обсягу для цієї пори року.

Ще одна проблема — нестача техніки.

[фермер]:

«Маємо гусеничні комбайни, але їх не так багато. А оскільки тут така велика площа, то все не збереш. Але головна проблема — це погода. Навіть якщо техніка буде, урожай пшениці не висохне повністю — зерно неминуче буде гнилим. Урожай можна й не збирати».

Дощі також пройшли в сусідніх провінціях, таких як Аньхой, Шаньсі та Шаньдун.

Тепер Китай муситиме збільшити імпорт пшениці, щоб компенсувати втрати.

[Дарін Фрідріхс, аналітик]:

«Це, очевидно, вплине на світові ціни й ринки».

Китай –- один із найбільших споживачів пшениці у світі. Якщо він почне імпортувати, це може вплинути на світові запаси. Особливо на тлі того, що цьогорічний неврожай очікують у ще одного великого виробника зернових — Австралії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дощі пошкодили частину врожаю пшениці в КитаїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїГонконг посилив закон про нацбезпекуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: