17.02.2024
Телеканал NTD

Китайську статую Бодхісатви XII століття знайшли в будинку в передмісті Парижа

Китайську статую Бодхісатви XII століття знайшли в будинку в передмісті Парижа

Ця статуя Бодхісатви Гуаньїнь ще недавно стояла в будинку в передмісті Парижа, а її власники не..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ця статуя Бодхісатви Гуаньїнь ще недавно стояла в будинку в передмісті Парижа, а її власники не знали про її цінність. Але вже скоро її продадуть на аукціоні й очікують отримати за артефакт коло мільйона доларів.

Про те, яка вона дорога, власники дізналися, коли звернулися до оцінювача. З’ясувалося, що дерев’яну статую створили в Китаї приблизно у XII столітті. Заведено вважати, що у світі лишилося тільки кілька таких витворів. Більшість перебувають у музеях.

Статую продали сім’ї в 30-х роках минулого століття. Відтоді вона була в Булоні, що в передмісті Парижа.

[Керолайн Шультен, представниця аукціонного дому]:

«Я не думаю, що вони знали її цінність. Вони лише знали, що в їхній сім’ї статуєю дорожили. Так робив дідусь, який помер дуже рано, і бабуся, яка потім знову вийшла заміж. Статую передали нинішньому поколінню. Вона стояла в приватному будинку в дуже гарній кімнаті».

За цей час статуя втратила один палець.

[Керолайн Шультен, представниця аукціонного дому]:

«Я знаю. Мені сказали, що довкола неї діти грали у футбол. Зрозуміло, що таке могло статися».

Експерти вважають, що є також й інші подібні статуї, які стоять у будинках у Франції, Бельгії чи Швейцарії. Можливо, їхні власники також не знають про їхню цінність.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китайську статую Бодхісатви XII століття знайшли в будинку в передмісті ПарижаВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмари

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: