05.04.2024
Телеканал NTD

Дедалі більше нелегальних китайських мігрантів намагається потрапити до США через Мексику

Дедалі більше нелегальних китайських мігрантів намагається потрапити до США через Мексику

Такі сцени на кордоні США з Мексикою стають дедалі частішими. Довгі черги з громадян Китаю, яких..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Такі сцени на кордоні США з Мексикою стають дедалі частішими. Довгі черги з громадян Китаю, яких допитують агенти прикордонної служби США.

[китайський мігрант]:

«Люди, поліція тут дуже добрі. Ось що я називаю Америкою».

Дедалі більше китайців без віз пробираються до США з Мексики.

Для цього прямують нерегулярними сухопутними маршрутами через Латинську Америку.

Усі опитані кажуть, що наважилися на це завдяки інформації, яку розповсюджують у соцмережах. Туди викладають докладні інструкції, аж до того, у якому взутті йти й до яких гідів звертатися.

[китайський мігрант]:

«Спочатку я з провінції Хубей приїхав до Гонконгу. Потім полетів до Таїланду. Далі знову літаком дістався Туреччини. Звідти до Еквадору. А потім через Південну Америку добрався сюди».

Китайське посольство у Вашингтоні написало, що КНР виступає проти нелегальної міграції. Водночас воно заявило, що це «міжнародне питання, яке потребує кооперації між країнами».

Експерти з міграції вважають, що зростання потоку людей має дві причини. По-перше, через економічні наслідки кількох років найжорстокіших локдаунів у Китаї. По-друге, візу до США китайцям стало отримати складніше.

[Сяошен Хуан, юрист]:

«У Китаї діяла дуже строга політика нульової толерантності до COVID-19. Уся країна була закрита, зокрема житлові будинки та підприємства. Нині люди не можуть сидіти вдома й просто дивитися в стелю. Їм треба заробляти, щоб зводити кінці з кінцями, виплачувати іпотеку та купувати їжу».

За пів року з жовтня 2022 року на кордоні Мексики затримали понад 6500 китайських громадян. І хоча це лише мала частина серед сотень тисяч мігрантів, китайська етнічна група серед тих, хто намагається потрапити до США, зростає найшвидше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дедалі більше нелегальних китайських мігрантів намагається потрапити до США через МексикуПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіГонконг посилив закон про нацбезпекуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: