05.01.2024
Телеканал NTD

Брюссель планує накласти санкції на китайські компанії, що допомагають російській воєнній машині

Брюссель планує накласти санкції на китайські компанії, що допомагають російській воєнній машині

Сім китайських компаній потрапили до нового пакета санкцій, який обговорюють країни-члени Європейського Союзу. До нього, зокрема,..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Сім китайських компаній потрапили до нового пакета санкцій, який обговорюють країни-члени Європейського Союзу.

До нього, зокрема, увійшли компанії 3HC Semiconductors і King-Pai Technology. Їх підозрюють у продажу Росії компонентів, які можна використовувати у виробництві озброєння. Раніше вони вже були під санкціями США.

Досі ЄС утримувався від запровадження будь-яких санкцій проти китайських компаній, посилаючись на відсутність доказів того, що Китай постачає зброю Росії.

Перш ніж ці обмежувальні заходи набудуть чинності, їх мають схвалити всі 27 країн-членів ЄС.

Водночас представник китайського міністерства закордонних справ Ван Веньбінь заявив, що якщо санкції запровадять, Китай вживе рішучих заходів, щоб захистити свої інтереси.

Також під обмеження можуть потрапити дві компанії з ОАЕ, одна з Вірменії та іранські фірми, які виробляють і постачають до РФ дрони.

З початку широкомасштабного воєнного вторгнення Росії до України Європейський Союз схвалив десять пакетів санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. Так він намагається створити економічні труднощі, щоб Москві було складніше фінансувати війну.
Коротке посилання на цю сторінку:

Брюссель планує накласти санкції на китайські компанії, що допомагають російській воєнній машиніДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїГонконг посилив закон про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: