03.03.2024
Телеканал NTD

Звіт про релігійну свободу у світі: найбільший порушник — Китай

Звіт про релігійну свободу у світі: найбільший порушник — Китай

Комісія США з міжнародної релігійної свободи оприлюднила щорічний звіт. На цій мапі показано 28 країн, у..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Комісія США з міжнародної релігійної свободи оприлюднила щорічний звіт.

На цій мапі показано 28 країн, у яких, на думку авторів звіту, ситуація зі свободою віросповідання дуже погана. Водночас у тих, які позначено темно-синім, вона найгірша.

Комісія зазначила, що влади цих 17 держав беруть участь у «систематичних, постійних і кричущих порушеннях» права на релігійну свободу чи переконань або поблажливо до цього ставляться.

Найбільше правопорушень зафіксовано в КНР. Звіт показав, що 39 % неправомірних дій щодо вірян у світі вчинила саме компартія Китаю (КПК).

Голова комісії повідомив, що має докази одного особливо жорстокого способу переслідування.

[Нурі Туркель, голова Комісії США з міжнародної релігійної свободи]:

«Ми маємо гідні довіри повідомлення про те, що Китай практикує вирізання органів. Це триває вже десятиліття».

Багато груп людей, яких переслідують за релігійні переконання найбільше, перебувають у Китаї. КПК жорстоко репресує уйгурів — мусульманську етнічну групу. Ця діаграма показує, що великий відсоток загиблих — мусульмани. Практикувальники духовно-оздоровчого руху Фалуньгун — теж одна з найбільш репресованих груп.

[Нурі Туркель, голова Комісії США з міжнародної релігійної свободи]:

«Зрештою, керівництво Китаю має визнати, що віряни насправді не становлять загрози для суспільства, а, навпаки, допомагають зберегти суспільство здоровим. Це продемонстрували практикувальники Фалуньгун, тибетські буддисти та інші групи вірян. Замість того, щоб витрачати стільки грошей і ресурсів на внутрішню безпеку, Китай має послабити обмеження на релігійне життя».

Відповідно до звіту, Китай — не єдина країна, яка переслідує послідовників Фалуньгун. У Росії і В’єтнамі теж зафіксовано порушення прав і свобод людей, які займаються цією медитативною практикою.

Фалуньгун, який також відомий як Фалунь Дафа, — це метод духовного та фізичного самовдосконалення, який засновано на принципах правдивості, доброти й терпіння. Компартія Китаю почала переслідувати цей рух 24 роки тому через значну його популярність. Кількість прихильників Фалуньгун до початку репресій перевищувала кількість членів КПК.
Коротке посилання на цю сторінку:

Звіт про релігійну свободу у світі: найбільший порушник — КитайУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: