05.10.2024
Телеканал NTD

У США ухвалили закон, який каратиме за участь у насильницькому вирізанні органів

У США ухвалили закон, який каратиме за участь у насильницькому вирізанні органів

У США ухвалили перший в історії закон, який передбачає покарання за примусове вирізання органів у в'язнів..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

У США ухвалили перший в історії закон, який передбачає покарання за примусове вирізання органів у в’язнів сумління. Документ став відповіддю на численні свідчення того, що таку практику в Китаї запроваджено на державному рівні.

Палата представників ухвалила законопроєкт переважною більшістю голосів — 413 проти двох.

Документ назвали «Законом про припинення насильницького вирізання органів». Він передбачає покарання для всіх, хто причетний до таких злочинів, — штраф від 250 тисяч до мільйона доларів та до 20 років в’язниці.

Також Державний департамент тепер може анулювати паспорти осіб, які засуджені за торгівлю органами.

Головний автор законопроєкту — республіканський сенатор Кріс Сміт.

[Кріс Сміт, головний автор законопроєкту]:
«Це просто неймовірна жорстокість. Страшно уявити, що 28-річних молодих людей арештовують лише за те, що вони займаються Фалуньгун, чи вони уйгури, чи представники іншої групи, яку переслідують, і що їх везуть до лікарень, розрізають їхні тіла й вирізають по 2–3 органи для китайської компартії. Це небачена жорстокість».

Комуністичну партію Китаю вже майже 20 років звинувачують у широкомасштабному насильницькому вирізанні органів у в’язнів сумління. За даними свідків та правозахисників, під ножем переважно опиняються прихильники духовно-оздоровчого методу Фалуньгун.

Влада КНР почала переслідувати практикувальників Фалуньгун наприкінці 90-х, коли з’ясувалося, що їхня чисельність перевищила кількість членів компартії.

Також жертвами вирізання органів стає велика кількість уйгурів — членів корінного народу автономного району Сіньцзян.

Правозахисники називають закон величезним кроком уперед і зазначають, що він допоможе регулювати медичний туризм до Китаю. Зокрема тому, що його дія поширюється й на пацієнтів, які їздять на пересадження органів до інших країн.

Законопроєкт також зобов’язує складати щорічний звіт про практику вирізання органів в інших країнах.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США ухвалили закон, який каратиме за участь у насильницькому вирізанні органівЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручник

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: