12.03.2024
Телеканал NTD

40 людей загинуло внаслідок пожежі в міграційному центрі в Мексиці

40 людей загинуло внаслідок пожежі в міграційному центрі в Мексиці

40 людей загинуло під час пожежі в міграційному центрі у Сьюдад-Хуаресі, що на півночі Мексики. Ще..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

40 людей загинуло під час пожежі в міграційному центрі у Сьюдад-Хуаресі, що на півночі Мексики. Ще 28 постраждало. Їх госпіталізували. Вогонь спалахнув увечері.

За словами президента Лопеса Обрадора, трагедія сталася через протест. Мігрантів мали депортувати. Напевно, ті про це дізналися. На знак незгоди підпалили матраци.

Камера відеоспостереження зняла початок пожежі й те, як охоронці поспіхом виходять із приміщення. Водночас мігрантів ніхто не випустив.

У міграційному центрі було 68 затриманих — усі вихідці з Центральної та Південної Америки. Більшість загиблих — гватемальці. Також серед жертв є мігранти з Гондурасу, Сальвадору, Венесуели, Колумбії та Еквадору.

Після пожежі біля центру зібралися родичі та знайомі тих, кого там утримували. Вони намагаються дізнатися про їхню долю.

[Мілагрос Васкес, мігрантка з Гондурасу]:
«Ми прийшли до міграційного центру, бо вчора сюди привезли мого племінника та його друзів. Їх затримали вчора вранці, а потім сталася пожежа, і я нічого про них не знаю. Влада не дає жодної інформації. <…> Прошу список постраждалих та загиблих, а мені нічого не дають».

Останнім часом у прикордонних містах Мексики скупчується дедалі більше мігрантів. Вони прагнуть потрапити до США за допомогою застосунку CBP One. У нього завантажують фото та документи й очікують, коли можна буде легально перейти кордон. Але програма працює погано, і люди чекають відповіді місяцями. Як наслідок, багатьох відправляють до міграційних центрів у Мексиці. Після пожежі в Сьюдад-Хуаресі люди налякані.

[Віані, мігрантка з Гватемали]:
«Мені сумно, бо ми йдемо тим самим шляхом — прямуємо до кордону (Мексики та США). Страшно та сумно, що там трапилося таке. Сподіваємося, що слідство все з’ясує, але тих людей не повернути».

Пожежа в Сьюдад-Хуаресі стала однією з найсмертоносніших у Мексиці за останні роки.
Коротке посилання на цю сторінку:

40 людей загинуло внаслідок пожежі в міграційному центрі в МексиціІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: