18.06.2024
Телеканал NTD

Понад $35 млн планують отримати на аукціоні за діамант «Вічний рожевий»

Понад $35 млн планують отримати на аукціоні за діамант «Вічний рожевий»

Найяскравіша зірка серед подібних. Цей сліпучий діамант дістав романтичну назву «Вічний рожевий». Його виставлять на аукціон..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Найяскравіша зірка серед подібних. Цей сліпучий діамант дістав романтичну назву «Вічний рожевий». Його виставлять на аукціон у Нью-Йорку.

[Френк Еверетт, працівник аукціонного дому]:
«Фантазійний, яскравий, пурпурово-рожевий діамант вагою 10,57 карата. Це найрідкісніший, найнасиченіший колір, який я будь-коли бачив».

Діамант створено з алмаза під назвою «Вічний рожевий колір». Його знайшли на руднику «Дамшаа» в Ботсвані у 2019 році. Камінь важив майже 24 карати. Через пів року йому надали огранювання кушон.

[Френк Еверетт, працівник аукціонного дому]:
«Фіолетовий відтінок робить діамант ще рожевішим. Насиченість така, що навіть не видно жодних світлих чи темних плям. Це ні що інше, як бездоганне рожеве сяйво від центру й аж до країв цього каменя з чудовим огранюванням».

Діамант піде з молотка в Нью-Йорку 8 червня. Аукціоністи розраховують отримати 35 мільйонів доларів. А, можливо, його продадуть дорожче за діамант «Рожева зірка Вільямсона», який побив рекорд ціни за карат. На аукціоні торік за нього вторгували майже 58 мільйонів доларів.

[Александер Еблен, працівник аукціонного дому]:
«Ті, хто вивчав камінь “Вічний рожевий”, а також “Рожеву зірку Вільямсона”, абсолютно впевнені, що “Вічний рожевий” стане найціннішим рожевим діамантом, який будь-коли продали на аукціоні».

Перед торгами діамант вирушить до Гонконгу на виставку, присвячену 50-річчю роботи аукціонного дому в Азії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад $35 млн планують отримати на аукціоні за діамант «Вічний рожевий»В Італії вимирають газетні кіоскиПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівБалабан — душа музичної культури АзербайджануНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-Йорку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: