08.01.2024
Телеканал NTD

Берлін рухається в бік безготівкового розрахунку

Берлін рухається в бік безготівкового розрахунку

У цьому фуд-корті, що в Берліні, немає ні шніцелів, ні ковбасок, ні квашеної капусти. Натомість у..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

У цьому фуд-корті, що в Берліні, немає ні шніцелів, ні ковбасок, ні квашеної капусти. Натомість у 22-х закладах пропонують їжу з усього світу.

Перший такий ресторанний дворик відкрили в Празі 2018 року. У столиці Німеччини він з’явився два місяці тому.

[Мартін Баррі, власник ресторанного дворика в Берліні]:
«Це вулична їжа. Усе жваво й динамічно. Та водночас ми спробували додати вишуканості. Їжу подають на скляному посуді».

Тут можна покуштувати справжню китайську локшину, корейську смажену курку й сирійський хумус. Але чого тут не знайти, то це закладів, де приймають готівку. Розплатитися можна лише карткою чи телефоном. Для німецької столиці це щось нове.

За даними Центрального банку Німеччини, паперові гроші, як і раніше, найбільш популярний вид оплати в Німеччині, зокрема в Берліні.

Але якщо у 2017-му готівкою платили 74 % німців, то у 2021-му — уже 58 %. Для порівняння, у Великій Британії цей показник становить 15 %.

Чимало ресторанів у Берліні досі відмовляються приймати платежі карткою чи мобільним телефоном. Однак опитування показують, що багато жителів міста давно готові перейти на оплату онлайн.

Утім, із таким підходом теж можуть виникнути незручності.

[жителька Берліна]:
«З одного боку, це добре. Але з іншого, є одна проблема — як залишати чайові»

[житель Берліна]:
«Гадаю, практичніше розраховуватися безготівково, бо так можна користуватися всіма грішми. Але водночас я часто не можу заплатити через те, що приймають лише готівку».

Також виникає проблема й із маленькими дітьми, які ще не вміють розплачуватися карткою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Берлін рухається в бік безготівкового розрахункуІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованимиСвітові ціни на какао б’ють рекордиТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: