10.10.2024
Телеканал NTD

В Індії стався спалах COVID-19

В Індії стався спалах COVID-19

Сплеск захворюваності на COVID спостерігається останніми тижнями в Індії. За словами лікарів, перед цим було кілька..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Сплеск захворюваності на COVID спостерігається останніми тижнями в Індії. За словами лікарів, перед цим було кілька днів аномальної спеки, яку змінили дощі. Так виникло сприятливе середовище для поширення вірусу.

27-го березня в країні виявили майже 870 випадків зараження. Найбільше хворих у штатах Гуджарат, Махараштра та Керала. Але до лікарні потрапляють не всі. У більшості хвороба протікає безсимптомно.

[Нірадж Кумар Гупта, пульмонолог]:
«Зараз у заражених коронавірусом здебільшого немає симптомів. Також деякі випадки інфікування ми виявляємо випадково. Наприклад, до нас надійшла пацієнтка без симптомів “ковіду”. У неї інші проблеми зі здоров’ям, і вона знепритомніла. Її готували до штучної вентиляції легень та виявили COVID».

Зараз зростає захворюваність і на грип. На ринках Нью-Делі знову вживають санітарних заходів.

[Нагар Ом Датт Шарма, керівник ринку]:

«Ми оголошуємо на ринку прохання до покупців надівати маски. Саме так ми стримали поширення таких штамів, як омікрон».

На думку експертів, про запобіжні заходи забувати не можна.

[Паллаві, декан Державного медичного коледжу Гранта]:
«Важливо бути напоготові, бо SARS-CoV-2 дуже заразний. R0 — індекс репродукції — показує, наскільки легко інфікована людина може розповсюджувати вірус. І якщо цей показник високий і не вжито адекватних заходів захисту, то один випадок зараження за місяць може призвести до 100 тисяч випадків».

Індія на другому місці у світі після США за кількістю заражень коронавірусом. Загалом у країні виявили 44 мільйони 700 тисяч випадків. Померло пів мільйона людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії стався спалах COVID-19У Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоЕкстремальна спека оголила руїни стародавнього містаЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у Віндзорі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: