27.09.2024
Телеканал NTD

У Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

У Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Південнокорейська влада почне перевірки в лікарнях, щоб подати до суду на лікарів-стажистів, що страйкують. Ті проігнорували..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Південнокорейська влада почне перевірки в лікарнях, щоб подати до суду на лікарів-стажистів, що страйкують. Ті проігнорували вимогу уряду повернутися на роботу до 1 березня. МОЗ країни тепер планує на три місяці припинити дію ліцензій 7000 лікарів.

[Пак Мін Су, заступник міністра охорони здоров’я Південної Кореї]:

«Припинення дії ліцензії на три місяці не дасть змоги лікарю закінчити навчання за фахом. Тому він здобуде кваліфікацію лише через рік. До того ж збережуться відомості про адміністративні штрафи та причини цих покарань. Це може заваджати майбутньому працевлаштуванню».

Водночас 30 тисяч лікарів вийшли на протест у Сеулі. Вони, як і раніше, виступають проти планів уряду. Він має намір збільшити квоту на набір до медичних вишів на 2000 осіб. Нині щороку приймають 3000 абітурієнтів. А лікарі хочуть, щоб уряд спочатку поліпшив їхні умови праці та підвищив зарплату, і лише потім підвищував квоту.

[Чу Су Хо, представник Південнокорейської медичної асоціації]:

«Медична система в Південній Кореї у глибокому занепаді. Уряд заявляє, що лікарів недостатньо. А наші лікарі наголошують, що треба вдосконалити медичну систему, адже труднощі виникли, бо вона працює неправильно. І проблеми накопичувалися роками».

Страйк почався 20 лютого. 9000 лікарів-стажистів не вийшли на роботу. Через це скасували багато операцій, і виникли труднощі в роботі відділень швидкої допомоги.

Пацієнти опинилися між двома вогнями, але багато хто підтримує протестувальників. Але просять їх повернутися на роботу, а потім вести переговори з владою.

[пацієнтка]:

«Уряд діє надто наполегливо. Це треба вирішувати шляхом діалогу. Погано, що уряд завжди дотримується жорсткого підходу. А лікарі мають повернутися до роботи, щоб заспокоїти пацієнтів та їхніх рідних. Потім нехай ведуть діалог. Але влада не повинна ні до чого примушувати».

Південнокорейський уряд стверджує, що потрібно збільшувати штат медиків. У країні з населенням, що швидко старіє, на 1000 осіб припадає три лікарі. Це найнижчий показник серед країн із розвиненою економікою.

Водночас лікарі-стажисти кажуть, що працюють майже без відпочинку. Водночас їхня зарплата набагато нижча, ніж у колег в інших розвинених країнах, таких як США.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: