08.03.2024
Телеканал NTD

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про прозорість..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв’язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу». 1 травня парламент ухвалив його в другому читанні. Зі 150 депутатів 83 проголосували «за» та 23 — «проти».

Люди кажуть, що законопроєкт зіб’є країну з демократичного шляху. Вони обіцяють не припиняти протестів.

Проєкт закону 2023 року розробила керівна партія «Грузинська мрія». Він зобов’язує організації та медіа реєструватися іноземними агентами, якщо фінансування із-за кордону перевищує 20 % їхнього річного доходу. Раніше під тиском опозиції та протестувальників керівна партія відкликала законопроєкт.

У квітні цього року вона знову подала документ на розгляд парламенту. Це спричинило нові протести. Опозиціонери називають законопроєкт копією російського закону про іноагентів. Автори документа своєю чергою стверджують, що спиралися на європейський та американський досвід.

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що, попри протести, законопроєкт буде ухвалено. Остаточне голосування відбудеться в середині травня.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівКамала Гарріс назвала кандидата на посаду віцепрезидента від демократівКанада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілівЯпонський прем’єр Кісіда каже, що не переобиратиметьсяКенія відправила до Гаїті 400 поліціянтів на боротьбу з бандитамиПротестувальники в Ізраїлі вступають у сутички з поліцією після смерті заручників25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити ФалуньгунРіші Сунак визнав поразку після виборів і готовий пітиПівденна Корея стурбована випробуваннями дронів-камікадзе в КНДРСутички в Парижі після другого туру виборів, на якому перемагають ліві сили

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: