13.01.2024
Телеканал NTD

Восьмеро людей потрапило під слідство після загибелі 39 мігрантів у Мексиці

Восьмеро людей потрапило під слідство після загибелі 39 мігрантів у Мексиці

За загибель 39 мігрантів у Сьюдад-Хуаресі, можливо, несуть відповідальність вісім осіб. Про це повідомила міністр безпеки..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

За загибель 39 мігрантів у Сьюдад-Хуаресі, можливо, несуть відповідальність вісім осіб. Про це повідомила міністр безпеки Мексики. Серед підозрюваних працівник державної міграційної служби, два федеральні агенти та п’ять охоронців із приватної компанії.

Інцидент стався в міграційному центрі утримання під вартою, де перебувало 68 вихідців із країн Центральної та Південної Америки. На думку влади, вони влаштували протест через депортацію, і кілька людей підпалило матраци.

Водночас камера відеоспостереження зняла, що пожежа починалася в присутності охоронців. Але ті, не випустивши мігрантів, швидко вийшли із приміщення. Поки що невідомо, чи були в тих людей ключі. Також незрозуміло, чому мігрантів так і не спробували випустити. Водночас усіх жінок, які були в іншій камері, успішно евакуювали.

Унаслідок пожежі загинуло 39 мігрантів, більшість із них — гватемальці. Ще 28 осіб серйозно постраждали від отруєння димом.

[Роза Ісела Родрігес Веласкес, міністр безпеки Мексики]:
«Одна з цілей розслідування полягає в тому, щоб з’ясувати, чому не було вжито заходів безпеки громадян. Ще треба дізнатися, чому ніхто не врятував людей і не відчинив дверей».

Усіх підозрюваних допитали в прокуратурі. Затримань наразі немає. Проте відомо, що прокуратура має намір видати чотири ордери на арешт. Один із них призначений для мігранта, який брав участь у підпалі матраців.

[Крус Перес Кельяр, мер Сьюдад-Хуареса]:
«Це серйозна проблема. І ця трагедія сталася в міграційному центрі, який не підпорядковується владі міста. Зараз деякі намагаються на те, що сталося, заплющити очі. Але, як каже президент країни, безкарності бути не повинно».

Останнім часом на кордоні Мексики скупчується багато мігрантів, які хочуть потрапити до США. Тимчасові притулки переповнені, багато людей живе просто на вулиці. Мексиканці скаржаться, що втомилися від мігрантів. Ті блокують прикордонні переходи, а також випрошують у місцевих жителів гроші.
Коротке посилання на цю сторінку:

Восьмеро людей потрапило під слідство після загибелі 39 мігрантів у МексиціІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Дональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівАфіни накрила пилова буря із СахариТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: