28.06.2024
Телеканал NTD

В Ель-Пасо поруч із Мексикою затримують дедалі більше нелегальних мігрантів

В Ель-Пасо на кордоні США й Мексики збільшився потік мігрантів. З 1 жовтня до 28 лютого прикордонні патрулі затримали 224 тисячі осіб. Це майже у два з половиною рази більше, ніж за той самий період торік і позаторік.

За словами прикордонників, більшість нелегальних мігрантів — дорослі без сімей.

[Фідель Бака, прикордонник]:
«Тут ніхто не здається поліції, сімей не дуже багато. Більшість людей, які нам трапляються — дорослі, які подорожують самі. Вони прагнуть уникнути затримання. І переважно ми тут бачимо громадян Мексики».

Останніми місяцями міністерство національної безпеки США пропонує мігрантам реєструватися в застосунку CBP One. Після того як користувач завантажить фото й документи, він отримує повідомлення про запис на зустріч і про те, де йому можна перейти кордон. Багато хто скаржиться, що програма зависає, і тому просто й далі пробують потрапити до США нелегально. Тож мігрантів затримують.

[мігрантка]:
«Це дуже неприємно. Я хотіла дістатися до своєї сім’ї, але не можу».

Ель-Пасо межує з мексиканським штатом Чіуауа. Містом протікає річка Ріо-Гранде. На протилежній від Ель-Пасо стороні стоїть мексиканське місто Сьюдад-Хуарес. Саме звідти до США прямує основний потік мігрантів.

Американські прикордонники змушені постійно патрулювати сектор площею 200 тисяч квадратних кілометрів. Щомісяця вони затримують десятки тисяч нелегальних мігрантів.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: