13.11.2024
Телеканал NTD

Іспанія: понад 100 лісових пожеж та рекордна спека

Іспанія: понад 100 лісових пожеж та рекордна спека

На півночі Іспанії в регіоні Астурія палає понад сто лісових пожеж. У всій країні також фіксують..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

На півночі Іспанії в регіоні Астурія палає понад сто лісових пожеж. У всій країні також фіксують рекордно високу для весни температуру — на 7–14 градусів вищу за норму.

Жителям Астурії заборонили відвідувати ліси та пересуватися лісовими дорогами. Влада каже, що ліси підпалили навмисно, і обіцяють, що всіх винних буде покарано.

Іспанія також досі намагається впоратися з найбільшою в цьому сезоні лісовою пожежею, яка палає у Валенсії. Там уже вигоріло понад 4700 гектарів.

Водночас на Канарських островах — спека плюс 40 градусів Цельсія.

[Бренда Медіна, жителька Лас-Пальмаса]:
«Це доволі важко. Стресова ситуація. Ми приїхали з Лас-Пальмаса подихати свіжим повітрям, але тут виявилося ще спекотніше. Немає рятунку навіть на пляжі».

А ось туристи з північних країн, навпаки, такій погоді раді.

[Марія Антонсен, туристка з Норвегії]:
«Так, дуже спекотно, але вода прохолодна, і це рятує. Треба використовувати багато протисонцевого крему, це важливо. Але тут так гарно. У нас у Норвегії сніг, тож чудово бути тут у таку спеку».

Влада Канарських островів випустила попередження про небезпеку спекотної погоди на Гран-Канарії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанія: понад 100 лісових пожеж та рекордна спекаГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судДональд Трамп переміг на республіканських виборах у Мічигані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: