11.10.2024
Телеканал NTD

Витончені квіти зі сміття: француз перетворює відходи на мистецтво

Витончені квіти зі сміття: француз перетворює відходи на мистецтво

Хай вас не обманює краса цієї витонченої квітки. Її створила зовсім не природа, а французький художник..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Хай вас не обманює краса цієї витонченої квітки. Її створила зовсім не природа, а французький художник Вільям Амор. Причому зі сміття.

Майстер збирає на вулицях Парижа пластмасові пляшки, поліетиленові пакети й навіть консервні бляшанки. Вдома все миє і стерилізує. Потім перетворює на прекрасні квіти.

[Вільям Амор, художник]:
«Для мене цей матеріал подібний до золота чи шовку — такий же цінний».

Художник любить квіти змалку, а створювати їх власноруч почав у 2015 році. Перед цим 15 років розробляв складну техніку свого мистецтва, яке можна порівняти з ювелірним.

[Вільям Амор, художник]:

«Кожна квітка зроблена з викинутого пластику — матеріалу, який я знайшов, очистив і надав форми. Тут ми бачимо прикрасу, зроблену зі звичайного сміття».

Робота потребує скрупульозності й великого терпіння. Наприклад, на створення гофрованої пелюстки маку майстер витрачає пів години.

Вільям каже, що він не має якихось схем чи ескізів. Беручись за чергове творіння, він просто дає волю фантазії, а вона безмежна.

Художник також співпрацює з деякими люксовими брендами. Він навіть виставляв свої роботи у Великому палаці в Парижі. Це престижний культурний та виставковий центр.
Коротке посилання на цю сторінку:

Витончені квіти зі сміття: француз перетворює відходи на мистецтвоКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: