30.06.2024
Телеканал NTD

У зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантина

У зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантина

Морська корова з кличкою Юнай оселилася у Венсенському зоопарку в Парижі. Дворічну самку ламантина привезли з..

Дата завантаження: 2024-04-30

video

Морська корова з кличкою Юнай оселилася у Венсенському зоопарку в Парижі. Дворічну самку ламантина привезли з Центральної Франції. За рік вона зможе брати участь у програмі розведення. Ламантини — рідкісні тварини.

У зоопарках Європи мешкає приблизно 40 морських корів. Усі вони — надія для свого виду. Ламантини розмножуються повільно, особливо в дикій природі, де умови тепер часто несприятливі.

[Алексіс Лекю, науковий співробітник зоопарку]:

«Вагітність триває понад рік. Період грудного вигодовування тривалий. У морських корів усе довго».

За оцінками, у дикій природі лишилося менш як 10 000 ламантинів. Їм загрожують гвинти моторних човнів, рибальські сіті, забруднення океану та коливання температури води.

[Алексіс Лекю, науковий співробітник зоопарку]:

«За температури нижчої ніж 20 градусів морська корова захворює на пневмонію, а за температури вищої ніж 30 градусів вона теж погано почувається. Тому ламантини адаптуються до змін набагато гірше, ніж деякі інші морські ссавці».

Ламантини — травоїдні тварини. Живуть на мілководді. Виростають до трьох метрів та важать пів тонни. Мешкають біля Північної, Центральної та Південної Америки та Західної Африки.

[Алексіс Лекю, науковий співробітник зоопарку]:

«Це дуже мирні тварини. Вони нікому не загрожують, і ми забуваємо про них, коли думаємо про морських ссавців».

Існує чотири види ламантинів: амазонський, американський, африканський та карликовий. Ці тварини належать до ряду сирен або морських корів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: