11.09.2024
Телеканал NTD

У Беніні бізнесмен винайшов заміну деревно-вугільним брикетам

У Беніні бізнесмен винайшов заміну деревно-вугільним брикетам

Ці вугільні брикети схожі на деревні, але насправді це не так. Бенінський підприємець Роланд Аджові винайшов..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Ці вугільні брикети схожі на деревні, але насправді це не так. Бенінський підприємець Роланд Аджові винайшов нову технологію виробництва.

[Роланд Аджові, підприємець]:
«Я бачу багато вантажівок із деревним вугіллям. Тож подумав: “Чому нас просять боротися з вирубуванням лісів, але до наших міст і далі привозять так багато деревного вугілля?”»

Це спонукало Роланда провести дослідження і знайти інший метод виготовлення вугілля. Замість деревини бізнесмен використовує кукурудзяне лушпиння, шкірку маніоку, кокосову шкаралупу та інші відходи. Їх збирають, сортують і сушать. Потім усе спалюють, а з попелу роблять вугільні брикети.

[Роланд Аджові, підприємець]:
«Це втричі екологічніше за деревне вугілля, бо наші брикети мають високу теплопровідність, і їжа готується дуже швидко. А попелом потім можна удобрювати ґрунт».

Понад 60 % деревного вугілля у світі роблять в Африці, де ліси й так зникають. У Беніні деревне вугілля — друге основне паливо для побуту, і попит на нього зростає. Роланд надіється, що його проєкт допоможе зберегти ліси.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Беніні бізнесмен винайшов заміну деревно-вугільним брикетамУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радості

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: