[Роланд Аджові, підприємець]:
«Я бачу багато вантажівок із деревним вугіллям. Тож подумав: “Чому нас просять боротися з вирубуванням лісів, але до наших міст і далі привозять так багато деревного вугілля?”»
Це спонукало Роланда провести дослідження і знайти інший метод виготовлення вугілля. Замість деревини бізнесмен використовує кукурудзяне лушпиння, шкірку маніоку, кокосову шкаралупу та інші відходи. Їх збирають, сортують і сушать. Потім усе спалюють, а з попелу роблять вугільні брикети.
[Роланд Аджові, підприємець]:
«Це втричі екологічніше за деревне вугілля, бо наші брикети мають високу теплопровідність, і їжа готується дуже швидко. А попелом потім можна удобрювати ґрунт».
Понад 60 % деревного вугілля у світі роблять в Африці, де ліси й так зникають. У Беніні деревне вугілля — друге основне паливо для побуту, і попит на нього зростає. Роланд надіється, що його проєкт допоможе зберегти ліси.
Коротке посилання на цю сторінку: