11.09.2024
Телеканал NTD

«Почуваюся дитиною»: виставка мініатюр відкрилася в Нью-Йорку

«Почуваюся дитиною»: виставка мініатюр відкрилася в Нью-Йорку

Маленькі чоловічки розфарбовують гриби, переносять банкноту — п'ять євро й відпочивають на пляжі із шоколаду й..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Маленькі чоловічки розфарбовують гриби, переносять банкноту — п’ять євро й відпочивають на пляжі із шоколаду й цукерок. Усе це сюжети нової виставки мініатюр, що відкрилася в Нью-Йорку. Назвали її «Маленьке — це чудово».

[Доді Шарф, відвідувачка]:
«Дивовижно, як митці створюють ці крихітні фігурки. Вони чудові. Почуваюся дитиною».

Це найбільша у світі виставка, яку присвячено виключно мініатюрному мистецтву. Тут показують понад 130 робіт 32 художників із різних країн.

[Ніколь Кун, кураторка виставки]:
«Щиро кажучи, не можна оцінити мистецтво мініатюри лише з фотографії. Усі деталі й елементи треба побачити наживо. Ми пропонуємо людям лупи й мікроскопи. Можна приходити й три рази, і щоразу бачиш щось нове».

Кураторка виставки каже, що раніше під мініатюрами мали на увазі переважно маленькі залізниці. Але зараз концепція розширюється.

[Ніколь Кун, кураторка виставки]:
«Гадаю, частково через COVID, багато людей були вдома, експериментували, і хештег “мініатюрне мистецтво” почав набирати популярності в соціальних мережах. Так він став вірусним і митці почали працювати в різних масштабах».

Виставка побувала в багатьох містах, таких як Париж і Лондон. Загалом її вже побачило понад 150 тисяч осіб.

[Сієнна Хан, відвідувачка]:
«Мені до вподоби маленькі люди. Подобається таке мистецтво».

У Нью-Йорку експозицію мініатюр можна оглянути до кінця серпня.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Почуваюся дитиною»: виставка мініатюр відкрилася в Нью-ЙоркуФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Філіппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: