12.12.2024
Телеканал NTD

Милуватися каліфорнійськими маками тепер доведеться з висоти пташиного польоту

Милуватися каліфорнійськими маками тепер доведеться з висоти пташиного польоту

Немов яскраву помаранчеву шаль накинули на схили пагорбів у каньйоні Вокер, що в США. Коло озера..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Немов яскраву помаранчеву шаль накинули на схили пагорбів у каньйоні Вокер, що в США. Коло озера Елсінор зацвітає знаменитий каліфорнійський мак. Щороку це явище приваблює сюди тисячі туристів, але цього разу правила змінилися.

Влада міста Лейк-Елсінор на час цвітіння закрила доступ до цього місця. Щоправда, помилуватися ним однаково можна. Перший спосіб — переглянути відеотрансляцію через інтернет. Другий — покататися над квітучими пагорбами на зіплайні.

[туристка]:
«Це дивовижно, просто чудово. Коли закрито стежки, залишається можливість побувати тут і на власні очі побачити квіти, але водночас їх не витоптувати».

Доступ до маків закрили через інцидент, що стався 2019 року. Тоді тут було феноменальне суперцвітіння. Туристи фотографувалися й викладали світлини в соцмережах. Як наслідок, сюди почало приїжджати дедалі більше людей. Містечко Лейк-Елсінор просто не витримувало напливу. Але найбільше постраждали маки.

[Наташа Джонсон, мер Лейк-Елсінора]:

«Ми не чекаємо, що цвітіння маку буде таким, як у 2019 році. І частково це наслідки того, що тоді було багато людей. Вони ходили там, де заборонено, обираючи найкраще тло для фотографій».

Каліфорнійський мак важливий для екосистеми.

[Раян Родрігес, рейнджер]:
«Якщо маки ростуть, то розпускаються й інші місцеві квіти. Усі разом вони витісняють непритаманні цій місцевості рослини. Так зникає конкуренція, і тутешні квіти й трави добре ростуть. Це корисно комахам».

Зараз влада Лейк-Елсінора готує дрон із відеокамерами. Він літатиме вздовж стежок і зніматиме квітучі маки. Це також можна буде побачити онлайн.

По-науковому золотистий мак називається ешольцією каліфорнійською. Це ім’я він отримав на честь ботаніка Йоганна Ешшольца. А 1903 року квітка стала офіційним символом Каліфорнії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Милуватися каліфорнійськими маками тепер доведеться з висоти пташиного польотуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багета

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: