11.08.2024
Телеканал NTD

Дивовижний потік, що схожий на лаву, можна побачити в парку Йосеміті

Дивовижний потік, що схожий на лаву, можна побачити в парку Йосеміті

Щороку в лютому всього на кілька тижнів у долині Йосеміті, що в США, відбувається дивовижне природне..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Щороку в лютому всього на кілька тижнів у долині Йосеміті, що в США, відбувається дивовижне природне явище. Воно приваблює до національного парку тисячі відвідувачів.

Водоспад Кінський хвіст тече на східній стороні Ель-Капітана — найбільшого гранітного моноліта у світі. Коли сонце сідає під певним кутом, вода освітлюється так, що виникає враження, ніби водоспад палає.

Але такий ефект можливий лише за певних умов: небо має бути ясним, а води — вдосталь. Угадати ідеальний час неможливо. Доводиться покладатися на удачу. Співробітники парку радять виділити на спостереження кілька днів.

[Скотт Гедіман, співробітник парку Йосеміті]:
«Пам’ятаю, як був тут кілька років тому. Усе було прекрасно. Але потім буквально за п’ять хвилин до того, як усе мало розпочатися, налетіла хмара й знищила момент. Тож ми завжди рекомендуємо таке: якщо справді хочете це побачити, виділіть більше, ніж один вечір».

Цього разу небо було ясним, але води бракувало. Основний потік роздмухував вітер, перетворюючи його на туман.

[Скотт Гедіман, співробітник парку Йосеміті]:
«Водоспад тече, але сьогодні води не так багато. Явище відбувається щороку із середини до кінця лютого. Сонце розташоване на захід від долини Йосеміті. Коли воно сідає, то віддзеркалюється у воді, і здається, що вона горить, це створює ефект потоку лави».

Оскільки популярність природного явища постійно зростає, кількість відвідувачів парку обмежили. Тепер квитки треба бронювати заздалегідь.

[відвідувачка парку]:
«Ми бачили багато його фотографій, і це настільки вражає, що ми мали це побачити наживо, просто зобов’язані. Я дуже схвильована».

[Челсі Лайман, співробітниця парку Йосеміті]:
«Дехто буквально втрачає дар мови, дехто повертається постійно, щороку, щоб зняти більше фото. Водоспад щороку різний. Насправді він різний щодня».

Коротке посилання на цю сторінку:

Дивовижний потік, що схожий на лаву, можна побачити в парку ЙосемітіМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтва

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: