30.05.2024
Телеканал NTD

Йогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці Косова

Йогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці Косова

На цьому уроці в одній зі шкіл столиці Косова немає парт та підручників. Дітям потрібні лише..

Дата завантаження: 2024-04-30

video

На цьому уроці в одній зі шкіл столиці Косова немає парт та підручників. Дітям потрібні лише килимки. Заняття з йоги внесли до шкільної програми.

Двічі на тиждень діти із 6 по 8 клас приходять на урок до викладача Флакі Баліу. Вона працює тут уже два роки й бачить у школярах великі зміни.

[Флакі Баліу, інструктор з йоги]:

«Моя мета полягала в тому, щоб навчити їх основних речей та зробити їх щасливішими. Я даю їм рекомендації, що вони можуть зробити для свого психічного, емоційного та фізичного здоров’я. У перший рік для них це було дуже нове, вони були не вельми поінформованими. Але згодом вони зрозуміли, чим ми займаємося».

Флакі каже, що спочатку курс був тестовим. Проте за рік діти попросили залишити йогу в розкладі.

[Флакі Баліу, інструктор з йоги]:

«Дітям подобається, бо уроки здебільшого складні. А тут вони не мають ні столів, ні стільців. Вони почуваються тут набагато вільніше».

Діти кажуть, що плавні рухи та пози допомагають їм заспокоїти думки та позбутися стресу.

[Улікс Фетаху, школяр]:

«Йога мені дуже допомагає — вона мене розслаблює. Я спокійний, коли роблю ці вправи. Вона вельми допомагає мені в навчанні».

[Бардха Саліху, школярка]:

«Мені йога дуже подобається. Вона заспокоює. Ми займаємося вже якийсь час, і це нам вельми допомагає. Ми помітили, що коли потім робимо щось інше, то в нас ліпший настрій і ми спокійніші».

Заняття йогою відвідало понад 200 школярів. Курс стартував після пандемії.

[Шпреса Шала, директор школи]:

«Діти кажуть, що під час іспитів завдяки деяким технікам, яких вони навчилися, вони менше нервуються. Особливо завдяки техніці дихання, а також фізичним рухам, бо ми живемо в дуже технологічну епоху».

Програма стала настільки успішною, що її планують запроваджувати й інші школи Косова.
Коротке посилання на цю сторінку:

Йогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Стамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: