29.09.2024
Телеканал NTD

Килим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у Бельгії

Килим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у Бельгії

Казкова пора настала в лісі Галлербос, що біля Брюсселя. Тут зацвіли мільйони дзвіночків. Через них цей..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Казкова пора настала в лісі Галлербос, що біля Брюсселя. Тут зацвіли мільйони дзвіночків. Через них цей ліс називають синім, бо квіти утворюють величезний синій килим.

Галлербос — це буковий ліс. Він існував тут з часів Стародавнього Риму. Але в Першу світову війну повністю загинув. Після цього тут висадили молоді дерева.

[Томас Бонен, лісничий]:

«Їх усіх посадили приблизно одночасно після війни. Це дало дзвіночкам унікальну можливість поширитись. Їм потрібне певне освітлення й температура, щоби було не надто спекотно й не надто холодно».

По-науковому ці квіти називаються гіацинтами.

[Томас Бонен, лісничий]:

«Вони росли в старому лісі. Їх не садили разом із новими деревами. Вони вже були в землі й просто розплодилися через ідеальні умови, які тут виникли».

Місцеві буки мають одну особливість — їхнє коріння виділяє отруту. Тому тут не можуть вижити інші рослини, а гіацинти пристосувалися й тепер тішать людей своєю красою.

Щовесни тут влаштовують фестиваль дзвіночків. На нього приїжджають десятки тисяч туристів.

[Томас Бонен, лісничий]:

«У вихідні, якщо погода гарна, то за день нас відвідує до 10 000 осіб. Це дуже багато для лісу такого розміру».

У лісі прокладено пішохідні та велосипедні доріжки. Дзвіночки цвістимуть до кінця квітня. А потім на буках виросте велике листя й закриє собою світло. Водночас завершиться фестиваль гіацинтів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Килим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тварин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: