10.06.2024
Телеканал NTD

Канада заблокувала TikTok на пристроях держслужбовців із міркувань безпеки

Канада заблокувала TikTok на пристроях держслужбовців із міркувань безпеки

Канада заблокувала мобільний застосунок китайської соцмережі «Тікток» на державних пристроях, заявивши, що він створює аж надто..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Канада заблокувала мобільний застосунок китайської соцмережі «Тікток» на державних пристроях, заявивши, що він створює аж надто великий ризик для конфіденційності й безпеки.

Як повідомили в міністерстві фінансів, уряд також працює над тим, щоб федеральні службовці в майбутньому не могли завантажувати цей застосунок. У заяві відомства зазначено, що методи збору даних тіктоку забезпечують значний доступ до телефона.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо каже, що це рішення може спонукати жителів Канади «замислитися про безпеку своїх даних».

[Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади]:
«Ми ухвалюємо рішення, що для державних службовців, для державного обладнання ліпше не мати доступу до тіктоку через занепокоєння щодо безпеки».

Тікток заявив, що розчарований рішенням Канади.

Водночас федеральні регулятори Канади ще проводять спільне розслідування щодо застосунку, який належить китайській фірмі «Байтденс» (ByteDance). Вони побоюються, що платформа збирає, використовує і розкриває особисту інформацію користувачів.

Відносини між Оттавою і Пекіном останніми роками були напруженими. Зокрема Оттава звинувачувала Китай у тому, що той намагався вплинути на канадські вибори й веде шпигунську діяльність у повітрі й на морі.

Пекін ці звинувачення відкидає й називає їх спекуляцією і наклепом.

Нагадаємо, що в США теж заборонили тікток на пристроях держслужбовців. Білий дім дав місяць на видалення застосунку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Канада заблокувала TikTok на пристроях держслужбовців із міркувань безпекиГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільниць137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компоненти

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: