28.08.2024
Телеканал NTD

Філіппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Філіппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Філіппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку. Усе почалося понад 20 років тому. Ернандо Гуанлао виклав..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Філіппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку. Усе почалося понад 20 років тому. Ернандо Гуанлао виклав 50 книжок на тротуарі біля дому. Він живе коло ділового центру Маніли.

Ернандо назвав бібліотеку «Читацьким клубом 2000» і почав пропонувати книжки.

[Ернандо Гуанлао, власник бібліотеки]:

«Моя місія — безплатно давати почитати старі та подаровані книжки й просувати освіту за допомогою літератури».

Діти на Філіппінах мають великі труднощі з освітою. У державних школах навчають погано. Вони переповнені. У приватних школах вільні місця є, але платити за уроки більшості батьків не по кишені. Як наслідок, багато дітей залишаються неосвіченими.

Книжки теж не всім доступні, бо вони дорогі.

[Рон Кастро, читач]:

«Як порівняти з іншими країнами Південно-Східної Азії, у нас діти менш грамотні, і розуміти прочитане їм важче. До того ж книжки досить дорогі. Тож ця бібліотека — велика допомога».

Книгозбірня Ернандо зросла доволі швидко. Знайшлося чимало однодумців. Вони й подарували книжки приватній бібліотеці.

[Ернандо Гуанлао, власник бібліотеки]:

«Для мене немає нічого кращого за це заняття. Це тішить і мене, і інших. Це не так важко робити. Нехай я і не працюю в урядовій установі, але я неначе міст, яким книжки доходять до людей».

Зараз у бібліотеці тисячі книжок. Є все — від романів та фантастики до освітньої літератури. До того ж Ернандо й далі дарують книжки. А він каже, що триматиме бібліотеку доти, доки матиме сили.
Коротке посилання на цю сторінку:

Філіппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Pet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониКішки пройшли подіумом на Тижні моди в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: