29.01.2024
Телеканал NTD

Курс юаня впав до 15-річного мінімуму

Курс юаня впав до 15-річного мінімуму

Курс китайського юаня впав найнижче за останні 15 років. Це сталося, коли голову компартії КНР Сі..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Курс китайського юаня впав найнижче за останні 15 років. Це сталося, коли голову компартії КНР Сі Цзіньпіна обрали на третій термін, і після чого він представив новий склад Постійного комітету Політбюро, до якого ввійшли лояльні до нього особи.

Інвестори побоюються, що Сі зміцнить свою ідеологічну політику, пожертвувавши економічним зростанням.

Під час 20-го з’їзду комуністичної партії Сі підтвердив курс на так зване загальне процвітання, справедливий розподіл доходів і стандартизовані механізми накопичення багатства.

Водночас із великої політики виключили нинішнього прем’єра Лі Кецяна, а ексголову КНР Ху Цзіньтао буквально вивели із залу попід руки. Усе це наводить експертів на думку, що Сі Цзіньпін і далі консолідує владу й усуває незгодних із його політичною лінією.

У партії було правило, що посаду голови можна обіймати лише два п’ятирічні терміни. Сі це змінив.

Як припускають, він і далі вестиме надсувору політику щодо ковіду та рухатиметься до автократії.

Коли Сі прийшов до влади у 2012 році, очікували, що він буде стриманим прагматиком, а також реформатором. Однак він рушив у протилежний бік. Він розпорядився уважно вивчити причини розпаду СРСР та розширив контроль над політичними процесами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Курс юаня впав до 15-річного мінімумуСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: