27.02.2024
Телеканал NTD

У Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

У Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

Брат одного з центральноамериканських мігрантів, які зникли безвісти внаслідок обвалення мосту в Балтиморі, звернувся до уряду...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Брат одного з центральноамериканських мігрантів, які зникли безвісти внаслідок обвалення мосту в Балтиморі, звернувся до уряду. Він просить продовжити пошук тіл. Раніше влада заявила, що припинить рятувальні роботи через небезпечні для водолазів умови.

Мартін Суазо — брат гондурасця Мейнора Суазо, який прожив у США 18 років. Той упав у крижану річку Патапсько, коли контейнеровоз врізався в опору мосту Френсіса Скотта Кі.

[Мартін Суазо, брат загиблого]:

«Нам повідомили, що уряд вирішив припинити пошуки й почати розбирати завали. Пошук тіл відкладається на другий план. Ми розуміємо, що уряд США втрачає мільйони доларів через те, що не ходять судна, але ми вважаємо, що вони не повинні забувати про страждання сімей».

У середу водолази дістали з води тіла двох із шести зниклих безвісти робітників. Чотирьох інших також уважають загиблими. Усі вони були в бригаді, яка ремонтувала дорожнє покриття на мосту під час обвалення.

Губернатор Меріленду Вес Мур заявив, що пошук тіл зниклих безвісти робітників залишається пріоритетом.

[Вес Мур, губернатор Меріленду]:

«Наші серця з їхніми сім’ями. Нам дуже прикро через цю трагедію».

Водночас уряд США виділив штату Меріленд 60 мільйонів доларів із надзвичайних фондів на розчищення завалів і початок відновлення мосту.

Чиновники кажуть, що остаточна вартість відновлення мосту буде набагато вищою і становитиме принаймні два мільярди доларів. Фінансування ще має схвалити Конгрес.

Найперше, що потрібно зробити експертам, це зрозуміти, як витягнути навантажене тисячами контейнерів судно, яке застрягло в уламках мосту. Інженерний корпус армії США планує привезти сюди найбільший кран на східному узбережжі, щоб допомогти демонтажу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткіший

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: