02.10.2024
Телеканал NTD

Повені в Нігерії: понад 600 загиблих

Повені в Нігерії: понад 600 загиблих

Раніше це була жвава автотраса, яка сполучала захід і схід нігерійського штату Ріверс. Тепер це бурхлива..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Раніше це була жвава автотраса, яка сполучала захід і схід нігерійського штату Ріверс. Тепер це бурхлива річка, через яку пробираються люди, тримаючи на голові свої речі.

33 з 37 штатів Нігерії потерпають від повеней. Таких тут не було дванадцять років.

Кількість загиблих уже перевищила 600. Майже півтора мільйона осіб мусили покинути свій дім. Знищено великі ділянки сільгоспугідь.

[Хіба Бароуд, доцент Університету Вандербілта]:
«Це вплинуло на цілі системи — не лише на домогосподарства, а й критичну інфраструктуру, соціальні, економічні системи, освіту, охорону здоров’я. Усе це одночасно зазнає шкоди, що веде до нищівних втрат у різних сферах життя».

Влада Нігерії каже, що повеней спричинили зливи та те, що в сусідньому Камеруні на греблі скидають воду.

Фахівці стверджують, що є ще одна проблема — погане державне планування. Наприклад, у Нігерії збиралися побудувати греблю, яка б стримувала воду, що тече з Камеруну, але так цього й не зробили.

[Хіба Бароуд, доцент Університету Вандербілта]:
«Через зміну клімату ці явища стали інтенсивнішими й частішими. Однак ми можемо щось зробити, щоб не бути такими вразливими, — поліпшити нашу систему захисту, модернізувати інфраструктуру, удосконалити стратегії пом’якшення наслідків та заздалегідь планувати сталий розвиток».

У списку глобального індексу адаптації до кліматичних змін Нігерія посіла одне з останніх місць.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повені в Нігерії: понад 600 загиблихІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: