16.12.2024
Телеканал NTD

ООН закликала припинити бойові дії в ефіопському регіоні Тиграй

ООН закликала припинити бойові дії в ефіопському регіоні Тиграй

Ситуація в ефіопському регіоні Тиграй виходить з-під контролю. Там з урядовою армією воюють сепаратистські формування. Генеральний..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Ситуація в ефіопському регіоні Тиграй виходить з-під контролю. Там з урядовою армією воюють сепаратистські формування. Генеральний секретар ООН закликав усі сторони конфлікту повернутися до переговорів, захищати цивільне населення та дотримуватися міжнародного права.

[Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар ООН]:
«Ситуація в Ефіопії виходить з-під контролю. Насильство та руйнування досягли тривожного рівня. Соціальна тканина рветься на шматки. Бойовим діям у районі Тиграй, що в Ефіопії, слід негайно покласти край, а також негайно вивести з країни еритрейські збройні сили».

Зі слів Гутерреша, ООН готова підтримувати Африканський союз, щоб припинити конфлікт. Він каже, що ефіопський народ платить за нього жахливу ціну, потерпаючи від невибіркових атак та сексуального насильства.

[Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар ООН]:
«Невибіркові атаки, зокрема в житлових районах, щодня вбивають дедалі більше невинних людей, завдають шкоди критично важливій інфраструктурі та обмежують доступ до життєво важливих послуг. Сотні тисяч людей були змушені залишити свій дім після поновлення бойових дій у серпні. Багато хто з них — удруге».

Збройне протистояння спалахнуло в листопаді 2020 року. Спочатку на бунтівну провінцію почали наступати урядові сили. Однак потім був контрнаступ, і війська Ефіопії зазнали поразки. Водночас наприкінці 2021 року повстанці почали відчувати проблеми з постачанням і втрачати захоплені території.

З вересня цього року на боці урядових військ бореться також Еритрея.

На початку цього тижня повідомили, що урядовий альянс захопив одне з найбільших міст Тиграю.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН закликала припинити бойові дії в ефіопському регіоні ТиграйІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райониЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиТайїп Ердоган: «Більш як 1000 членів ХАМАСу перебуває в лікарнях Туреччини»Конгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: