30.01.2024
Телеканал NTD

Мігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до США

Мігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до США

Нелегали, як і раніше, намагаються будь-яким чином потрапити з Мексики до США. Американські нацгвардійці завернули ще..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Нелегали, як і раніше, намагаються будь-яким чином потрапити з Мексики до США. Американські нацгвардійці завернули ще одну групу шукачів кращого життя.

Мігранти, дочекавшись ночі, перерізали дріт у загорожі та проникли на територію Техасу. Їх одразу побачив патруль. Порушників повернули назад. Вони пішли до річки, де, ймовірно, чекатимуть нової можливості перейти кордон.

Мігрантів не зупиняє навіть те, що новий протиміграційний закон Техасу може незабаром набути чинності. Закон ухвалили торік у грудні. Він уповноважує поліцію затримувати нелегалів та дає суддям змогу ухвалювати рішення про депортацію таких мігрантів. Водночас до Мексики висилатимуть мігрантів будь-якої національності, оскільки до США вони прибули із цієї країни. Тих, хто відмовиться підкоритися, можуть ув’язнити на строк до 20 років.

Закон мав набути чинності на початку березня. Але його оскаржила в апеляційному суді адміністрація президента-демократа Джо Байдена. Вона заявила, що забезпечувати дотримання міграційного законодавства — це повноваження федерального уряду. Прихильники закону своєю чергою кажуть, що Байден проводить надто м’яку міграційну політику.

Апеляційний суд звернувся до Верховного, і той дозволив Техасу застосовувати новий закон. Але невдовзі це рішення заблокував суд нижчої інстанції.

Проти закону виступає також уряд Мексики. Він уже надав США свої аргументи, а також пояснення щодо того, як закон може вплинути на відносини між сусідніми країнами.

3 квітня в апеляційному суді п’ятого округу США відбулося нове слухання справи. Коли колегія з трьох суддів винесе рішення, невідомо. Але, хай там яким буде результат, остаточне рішення, найімовірніше, ухвалить Верховний суд США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Професори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: