27.03.2024
Телеканал NTD

Єменські хусити завдали удару по судну свого головного союзника

Єменські хусити завдали удару по судну свого головного союзника

Єменські хусити атакували ще одне вантажне судно в Червоному морі. Але цього разу всіх спантеличив вибір..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Єменські хусити атакували ще одне вантажне судно в Червоному морі. Але цього разу всіх спантеличив вибір цілі.

Представник хуситів у понеділок заявив, що суховантажне судно MV Star Iris належить американцям. Але відкриті дані свідчать, що насправді воно зафрахтоване греками й перевозило кукурудзу до Ірану.

Оскільки Іран уважають головним союзником хуситів, це стало несподіванкою.

Раніше хусити заявляли, що їхня ціль — кораблі, пов’язані з Ізраїлем чи його союзниками, такими як США та Велика Британія. З їхніх слів, вони атакують на знак солідарності з ХАМАСом, що в Секторі Гази.

На думку деяких аналітиків, своєю останньою атакою хусити хотіли показати, що нічим не зобов’язані Ірану. Сам Тегеран цю ідею, як і атаку, не прокоментував.

Інші вважають, що хусити могли просто переплутати судна.

Останніми місяцями ці атаки в Червоному морі порушили світову торгівлю. Вантажні кораблі змушені обирати безпечніші, але набагато довші маршрути.

Так, судно з Австралії, яке перевозило 14 тисяч овець та 2000 голів великої рогатої худоби, після шести тижнів у морі мусило повернутися до порту відправлення. Воно так і не змогло пройти через Червоне море.

Хусити ж заявляють, що за останній тиждень завдяки їхнім зусиллям жодне ізраїльське судно не пройшло через Аденську затоку.

Водночас американські військовики кажуть, що їхній авіаносець «Дуайт Ейзенгауер» успішно захистив дві тисячі торгових кораблів, які проходили через Червоне море.

Командувач ВМС США Марк Мігес також зазначив, що за останніх 60 днів активність хуситів знизилася.
Коротке посилання на цю сторінку:

Єменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиГонконг посилив закон про нацбезпекуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: