02.07.2024
Телеканал NTD

ЄС нагородив народ України премією Сахарова за свободу думки

ЄС нагородив народ України премією Сахарова за свободу думки

У середу, 19 жовтня, Європейський парламент нагородив народ України премією Сахарова за свободу думки. Її присудили..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

У середу, 19 жовтня, Європейський парламент нагородив народ України премією Сахарова за свободу думки. Її присудили за боротьбу українців проти російського вторгнення.

[Роберта Мецола, президент Європарламенту]:
«Шановні колеги. Маю честь оголосити, що премію Сахарова за свободу думки 2022 року присуджено відважному народові України в особі президента, обраних лідерів та громадянського суспільства».

Також Роберта Мецола зазначила, що український народ ризикує своїм життям, захищаючи європейські цінності, такі як свободу, демократію та верховенство права.

[Роберта Мецола, президент Європарламенту]:
«Ця нагорода для тих українців, які борються на своїй землі, для тих, хто мусив тікати, для тих, хто втратив рідних і близьких, для всіх тих, хто стоїть і бореться за те, у кого і в що вірить».

Своїми думками щодо нагородження поділилися жителі столиці України.

[Тетяна Трофимчук, музикант]: 
«У сьогоденні українці — це та нація, яка показує всіма своїми діями, волонтерським рухом, своїм ставленням до того, що відбувається зараз, що ми готові й ми будемо в будь-який спосіб обстоювати свої права. Тому що зараз Україна в центрі уваги світу. Україна заслужила (цю премію) і диктує, якою має бути нація в сучасному демократичному світі».

[Андрій Антонюк, будівельник]: 
«Я вважаю, що ми, в цей час й особливо цього року, якнайбільше показуємо, що ми обстоюємо свою думку, свої права, свою незалежність у цій війні, яка нікому не потрібна, і взагалі (незрозуміло) чому вона трапилася. Нас підтримує весь світ. І ця нагорода — ще один доказ цієї підтримки».

Нагорода передбачає грошовий приз розміром 50 000 євро. Його розподілять серед представників українського громадянського суспільства.

Премію «За свободу думки», започаткували на честь радянського дисидента Андрія Сахарова. Її присуджують щорічно з 1988 року окремим особам і організаціям, які захищають права та основні свободи людини.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС нагородив народ України премією Сахарова за свободу думкиТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: