10.01.2024
Телеканал NTD

Японія: ракети Північної Кореї стає дедалі важче виявляти

Японія: ракети Північної Кореї стає дедалі важче виявляти

41-шу балістичну ракету за цей рік запустила Північна Корея. Вона вилетіла з району Сунан, що в..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

41-шу балістичну ракету за цей рік запустила Північна Корея. Вона вилетіла з району Сунан, що в Пхеньяні. Ракета пролетіла приблизно 700 кілометрів, досягнувши максимальної висоти — 50 кілометрів, після чого впала в Японське море.

Уряд Японії зробив заяву.

[Хірокадзу Мацуно, головний секретар кабінету міністрів Японії]:
«Нам дедалі важче виявляти балістичні ракети, які запускає Північна Корея. Отже, буде складніше їх перехоплювати. Тому важливо постійно працювати над тим, щоб наша контратака ставала ефективнішою».

Цього ж дня десять військових літаків КНДР пролетіли поряд із кордоном Південної Кореї. У відповідь південнокорейські армійці теж підняли в небо літаки, зокрема винищувачі.

Також Північна Корея здійснила 130 артилерійських пострілів у Жовте море з провінції Хванхе та приблизно 40 пострілів у Японське море з провінції Канвондо.

Південнокорейські військовики засудили всі ці дії та назвали їх провокаціями, що підривають мир на Корейському півострові та порушують резолюції ООН.

[Кан Хо Піль, представник штабів Південної Кореї]:
«Наші військовики попереджають Північну Корею про неприпустимість провокацій, які ведуть до військової напруженості на Корейському півострові, і закликають негайно їх припинити».

У відповідь на демонстрацію військової сили Південна Корея вперше за п’ять років запровадила санкції проти КНДР. Під них потрапили 15 фізичних осіб та 16 організацій, які сприяли виробництву зброї масового знищення. Раніше санкції також наклав Вашингтон. Вони мають завадити закуповувати паливо, призначене для ракетної програми Пхеньяна.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японія: ракети Північної Кореї стає дедалі важче виявлятиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШААдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: