26.01.2024
Телеканал NTD

Венесуельці скуповують бензин у Колумбії, щоб заробити

Венесуельці скуповують бензин у Колумбії, щоб заробити

Венесуельці досі потерпають від нестачі бензину, попри квоти й те, що пальне стали продавати в доларах...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Венесуельці досі потерпають від нестачі бензину, попри квоти й те, що пальне стали продавати в доларах.

Нафтова індустрія країни після стану коми трохи пожвавилася. Місцевий бензин став дешевшим за той, який контрабандою ввозять із Колумбії.

Але його замало. Не дивно, що чорний ринок бензину й далі процвітає.

Цей чоловік купує пальне на колумбійському боці, потім продає землякам.

[житель Венесуели]:
«Я досі це роблю. Не має значення, скільки вдається дістати бензину. Ось уже як два роки я виживаю завдяки цьому. Я працював у ресторані, але він через економічні труднощі закрився. Роботи більше немає. Я шукав щось інше, продавав на вулицях цигарки, але заробити не вдавалося. Потім я знайшов варіант із бензином».

Бензин продають у пластикових пляшках. Покупців багато.

[Педро Гальяно, покупець бензину]:
«Ми змушені його купувати, бо він дешевший. Я керую бізнесом. Якщо треба буде кудись поїхати, як це зробити? До нас не привозять бензин з інших країн. Подивіться на заправки — вони всі зачинені. А кому доводиться розплачуватися? Людям».

Раніше все було навпаки. Контрабандисти вивозили венесуельський бензин і продавали його в Колумбії, бо десятиліттями він був найдешевшим у світі завдяки субсидіям. На цьому вдавалося добре заробити.

Потім під час економічного краху занепала й нафтова галузь.

Утім, останнім часом мережа нафтопереробних підприємств країни почала поступово відновлюватися. Тепер венесуельський бензин у деяких штатах навіть дешевший за колумбійський.

У січні виробництво пального у Венесуелі наблизилося до 160 тисяч барелів за день. Для внутрішніх потреб цього майже досить. Наприкінці року добовий обсяг виробництва трохи перевищував 80 тисяч барелів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венесуельці скуповують бензин у Колумбії, щоб заробитиКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїНа Канарських островах протестують проти масового туризмуЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»ООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіМарокко: лазні закриті, води немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: