27.01.2024
Телеканал NTD

Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Це один із п'яти центрів для мігрантів в окрузі Піма штату Аризона, США. За останні десятиліття..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Це один із п’яти центрів для мігрантів в окрузі Піма штату Аризона, США. За останні десятиліття через них пройшло коло 180 тисяч прохачів притулку.

Але невдовзі ці люди можуть опинитися на вулиці. Адже наприкінці місяця федеральні гроші на притулки для мігрантів закінчаться.

[Сусана Селіг, заступник директора притулку]:

«Я найбільше непокоюся, що буде з усіма цими людьми після 31 березня. Щодня через кордон у середньому проходить від 960 до 1000 осіб. Але були такі дні, як у листопаді, коли за день прибувало до 1800 осіб».

У цих притулках мігранти можуть поспати на ліжку, поїсти, отримати чистий одяг, туалетне приладдя та допомогу в плануванні подальшої подорожі.

Сара приїхала зі сім’єю з мексиканського штату Чіапас, рятуючись від свавілля наркокартелів.

[Сара Васкес Гонсалес, мігрантка з Мексики]:

«Ми пережили в Чіапасі непрості часи. Приїхали два угруповання і почали стріляти. Мій чоловік був у будинку, наглядав за нашими речами. Наш будинок повністю обстріляли. Моя мама теж живе в Чіапасі, але в іншому місці. Там ми й сховалися».

За оцінками влади округу Піма, до самого лише міста Тусон із квітня щодня прибуватиме від 400 до 1000 мігрантів.

Раніше для їх розміщення з федеральних фондів надходило кола мільйон доларів на тиждень.

[Джен Лешер, голова округу Піма]:

«48 мільйонів доларів на рік — такі гроші складно взяти з бюджету округу, особливо в період, коли ми намагаємося заощаджувати. Це бездомність у квадраті. Ми приймаємо людей, які там уже були бездомними. І вони прибудуть туди, де буде багато безпритульних. І їх щодня ставатиме на тисячу більше».

Проблеми з фінансуванням є і в інших прикордонних регіонах, а також у таких містах, як Нью-Йорк, Чикаго та Денвер.

Місцева влада очікує, що без федеральних коштів величезна кількість мігрантів житиме на вулиці.

Цієї п’ятниці останній день, коли Конгрес зможе продовжити фінансування міністерства внутрішньої безпеки США та інших відомств.

Також фінансування можуть продовжити як тимчасовий захід для роботи критично важливих агентств.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорВ Україні новий головнокомандувачНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: