28.12.2024
Телеканал NTD

У світі протестують проти обов’язкової вакцинації

У світі протестують проти обов'язкової вакцинації

Протести проти антиковідних обмежень у світі набирають обертів. У столиці ЄС поліція застосувала сльозогінний газ та..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Протести проти антиковідних обмежень у світі набирають обертів. У столиці ЄС поліція застосувала сльозогінний газ та водомети, щоб розігнати невдоволених громадян.

Тисячі людей вийшли на вулиці Брюсселя після того, як прем’єр заявив, що для продовження дії сертифікатів усім треба буде робити ще одне щеплення через п’ять місяців після повного курсу вакцинації.

Подібні правила є і в інших країнах Євросоюзу. Але в Бельгії вони виявилися найжорсткішими. Так, у сусідній Франції ліміт установили на сім місяців. А в загальних правилах блоку написано, що для подорожей додаткова доза потрібна через дев’ять місяців після вакцинації.

У столиці іспанської Каталонії пройшла демонстрація проти того, щоби пред’являти COVID-сертифікати на вході до барів, ресторанів, спортзалів та будинків для людей похилого віку. У регіоні з 21 січня перестала діяти комендантська година, проте інші обмеження зберігаються. Серед них заборона на роботу нічних розважальних закладів, а ще обмеження на кількість осіб, які збираються разом.

У Великій Британії на вулиці вийшли медики. З 1 квітня щодо них вводять обов’язкову вакцинацію. Багато хто не згоден.

[протестувальниця]:
«Кожен має вибір. Ми народжуємося з певними правами. Я працюю у системі охорони здоров’я, і ​​я єдина серед моїх колег, хто не зробив щеплення. Мені сказали, що у квітні мене звільнять, але я вакцинуватися не збираюся».

Кілька країн уже зробили вакцинацію обов’язковою для медиків, зокрема Франція, Італія та Нова Зеландія. У США, Німеччині та деяких інших країнах таке правило скоро набуде чинності.

У Вашингтоні тисячі людей протестували проти обов’язкової вакцинації та зобов’язання носити маску. З такими ж вимогами виступили й сотні активістів у канадському Торонто. У Канаді з 31 січня почнуть поступово знімати суворі обмеження. Однак маски та обов’язкова вакцинація збережуться.
Коротке посилання на цю сторінку:

У світі протестують проти обов’язкової вакцинаціїПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЩе один американський штат дискваліфікував Дональда ТрампаІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийМаски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та ротЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиківКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: