26.10.2024
Телеканал NTD

Без самоізоляції: експерт — про скасування карантинних заходів у Великій Британії

Без самоізоляції: експерт — про скасування карантинних заходів у Великій Британії

Відколи з'явився новий штам — омікрон багато країн поспішили посилити карантинні правила. Але не Велика Британія...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Відколи з’явився новий штам — омікрон багато країн поспішили посилити карантинні правила. Але не Велика Британія. Тут уряд оголосив, що скасовує обов’язкову вакцинацію і маски в громадських місцях. Людям тепер радять повертатися до офісів.

Ба більше, уже навесні в країні, найімовірніше, скасують обов’язкову самоізоляцію для хворих на COVID. Зараз у Великій Британії цей термін становить п’ять днів.

[Джуліан Тан, вірусолог]:
«Цей вірус м’якший, він підлаштовується під людей: стає заразнішим, однак спричиняє легші форми захворювання. Треба ще перевірити, чи спричиняє він довгострокові ускладнення, як альфа- й дельта-варіанти, такі як полізапальні системні розлади. Та загалом, гадаю, зараз ситуація ліпша, ніж із попередніми штамами».

Лікарі кажуть, що спад кількості заражень може бути пов’язаним із тим, що люди, які хворіють безсимптомно, не роблять тестів.

[Джуліан Тан, вірусолог]:

«Оскільки тести на COVID у лікарнях роблять усім, ви отримуєте людей із позитивними результатами, які насправді зверталися з іншого приводу, і в яких COVID є відносно безсимптомним».

У Великій Британії ще точаться дискусії, чи слід ставитися до COVID як до будь-якого іншого вірусного захворювання, наприклад грипу.

[Джуліан Тан, вірусолог]:
«Якщо порівнювати грип та COVID, то кількість госпіталізацій на 100 тисяч осіб приблизно однакова. Дані свідчать, що в реанімації у 2018-му та 19-му роках із грипом потрапляло приблизно стільки ж людей, скільки зараз з омікроном».

Розглядати COVID-19 як звичайне захворювання хоче не тільки Велика Британія. Так, протикоронавірусні правила почали послаблювати Іспанія і Португалія. Франція знову відкрила свої кордони.

ВООЗ уважає, що штам омікрон зараз у світі переважає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Без самоізоляції: експерт — про скасування карантинних заходів у Великій БританіїОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісу19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: