19.04.2024
Телеканал NTD

Канадські далекобійники протестують проти обов’язкової вакцинації

Канадські далекобійники протестують проти обов'язкової вакцинації

Тисячі людей — переважно водії вантажівок — протестують у канадській Оттаві проти обов'язкової вакцинації. На вихідні..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Тисячі людей — переважно водії вантажівок — протестують у канадській Оттаві проти обов’язкової вакцинації. На вихідні приїхали ще сотні.

У неділю вони заблокували вулиці на під’їздах до канадського парламенту. Дехто каже, що не поїде доти, доки антиковідні правила не скасують.

[протестувальник]:
«Обов’язкові сертифікати — це надто агресивний захід. Він суперечить усьому, що ми знаємо про демократію. Ми ніколи не мали такої речі, як обов’язкові COVID-паспорти».

Кілька тижнів тому уряд Канади зробив правила для невакцинованих водіїв вантажівок суворішими. Тепер, якщо вони повертаються до країни зі США, то мають зробити тест на коронавірус та пробути певний період на карантині.

[протестувальник]:

«Я розумію, що пандемія — це проблема. Але нам треба подивитися, яким буде результат усіх цих обов’язкових правил. Не можна вбивати пацієнта, щоб його вилікувати. Тому ми обстоюватимемо свободу».

Перший конвой вантажівок виїхав до столиці 23 січня із західного узбережжя. Як очікують, до Оттави приїдуть ще десятки таких конвоїв.

Протест відбувається мирно. Арештів чи сутичок поки не було. Проте прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав протестувальників незначною групою меншості й разом із сім’єю залишив Оттаву з міркувань безпеки.

Водночас 45-й президент США Дональд Трамп назвав цих протестувальників сміливими, а примус робити щеплення — незаконним.

Варто зазначити, що майже 80 % населення Канади зробили два щеплення проти коронавірусу. Серед водіїв вантажівок ця кількість сягає 90 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Канадські далекобійники протестують проти обов’язкової вакцинаціїКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Штат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: